Do góry

Dodatki Przepis na:

Korzenno-dyniowy syrop do kawy

Korzenno-dyniowy syrop do kawy

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1772

Dodano:

Odsłon: 6168

Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej późno-jesiennej lub zimowej kawy. Wystarczy 1 łyżeczka tego syropu aby kawa nabrała przyjemnego aromatu.

Składniki

  • 2 łyżki puree z dyni
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 3 goździki
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 laska wanilii
  • szczypta ziaren anyżu
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w garnuszku i gotujemy nie doprowadzając do wrzenia przez ok 10-15 min. Przelewamy przez gęste sitko. To wszystko, cała filozofia kryje się w połączeniu aromatów. Przechowujemy w zakręconym słoiczku/ buteleczce, w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń