Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, zdrowe, łatwe w przygotowaniu. Mogą byc podawane jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 56
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 213
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 76
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 401
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 56
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 213
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 76
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 401
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w osolonej wodzie (2 szkl.) do miękkości ok. 15 min. Przestudzić. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotowac al dente, w osolonej wodzie. Rozgnieść widelcem, dodać kaszę, jajko, mąkę ziemniaczaną i uprażone na suche patelni ziarna słonecznika, natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki (dłonie można pomoczyć wodą, ułatwi to formowanie) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Klopsy piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.
Podawac z sosem i ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)