Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jagnięce z cukrowym groszkiem

Kotleciki jagnięce z cukrowym groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kotleciki jagnięce z cukrowym groszkiem"

Składniki

  • 1 kg mięsa jagnięcego
  • 3 gałązki rozmarynu
  • cebula
  • marchewka
  • łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • pół szklanki czerwonego wina
  • 20 dag strączków groszku cukrowego
  • 2 cebulki dymki
  • 2 łyżki masła
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jagnięcinę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Oczyść z błonek, posyp solą, pieprzem i drobno posiekanym rozmarynem. Wstaw na noc do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.

  2. Cebulę i marchewkę obierz i pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa i podsmaż wszystko razem. Wsyp ostrą paprykę i przecier, całość wymieszaj i podlej czerwonym winem. Mięso z warzywami wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 190 °C.

  3. W tym czasie oczyść i opłucz strączki groszku. Dymkę pokrój w plasterki i spień ją na maśle. Następnie dodaj groszek i szybko podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone mięso pokrój w centymetrowe plastry, podawaj polane groszkowym sosem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń