Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki jagnięce z cukrowym groszkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Jagnięcinę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Oczyść z błonek, posyp solą, pieprzem i drobno posiekanym rozmarynem. Wstaw na noc do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.
Cebulę i marchewkę obierz i pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa i podsmaż wszystko razem. Wsyp ostrą paprykę i przecier, całość wymieszaj i podlej czerwonym winem. Mięso z warzywami wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 190 °C.
W tym czasie oczyść i opłucz strączki groszku. Dymkę pokrój w plasterki i spień ją na maśle. Następnie dodaj groszek i szybko podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone mięso pokrój w centymetrowe plastry, podawaj polane groszkowym sosem.Źródło: Na żywo