Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na delikatne, szybkie i proste w przygotowaniu kotleciki jajeczne z dodatkiem świeżej rukoli. Kotlety będą świetnym białkowym dodatkiem do obiadu, ale mogą także stanowić samodzielne danie podawane z ulubionym sosem. Smacznie polecam :D
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35750
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6057
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35750
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6057
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie drobno kroimy lub rozbijamy za pomocą tłuczka do ziemniaków.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na odrobinie oleju, studzimy i dodajemy do jajek wraz z posiekaną rukolą, bułką tartą, i surowym jajkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a powstałą masę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotleciki. Jeśli masa klei nam się do rąk, zwilżmy je delikatnie wodą.
Kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe kotleciki serwujemy w zestawie obiadowym jako zamiennik mięsa lub podajemy jako samodzielne danie. Życzę smacznego! :)