Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki pod szpinakową pierzynką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Polędwiczkę pokrój na dwucentymetrowe plastry i delikatnie rozklep na kotleciki. Każdy sznycel wieprzowy dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i obsmaż je z każdej strony po 2-3 minuty, tak by tylko zamknąć pory mięsa. Następnie sznycle ułóż na blasze do pieczenia.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, a papryczki chili drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i podsmaż na niej chwilę czosnek i chili.
Dodaj nierozmrożony szpinak i duś całość, aż wszystkie płyny trochę odparują. Szpinak ponakładaj na kotlecikach, a na wierzch połóż plastry sera.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C i piecz przez około 10 minut, aż ser się roztopi. Podawaj same albo z ziemniakami czy makaronem.Źródło: Tele Tydzień