Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z kabaczków"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Umyte kabaczki obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut, by kabaczek puścił sok. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce. Wymieszaj z odciśniętym kabaczkiem. Dodaj obraną i posiekaną cebulę, jajka oraz tyle bułki tartej, by powstała masa, z której da się formować kotleciki.
Do masy dodaj starty żółty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Formuj w dłoniach niewielkie kotlety. Smaż je na rumiano, na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety