Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z kapustą i pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Drobno pokrój kapustę kiszoną. Oczyść pieczarki oraz cebulę i także drobniutko pokrój. Rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż przygotowane , mieszając, aby się nie przypaliły. Przypraw farsz solą, pieprzem, wegetą. Odstaw patelnię, aby farsz całkowicie ostygł.
Ziemniaki obierz, opłucz. Ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Kiedy są już zimne, zmiel w maszynce do mięsa (można je ugotować poprzedniego dnia. Tak samo lepiej wcześniej przyrządzić farsz).
Przełóż ziemniaki do miski. Wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajka i szybko zagnieć ciasto.
Oderwij z ciasta niewielki kawałek, uformuj go w kulę i spłaszcz na placuszek. Nałóż na niego odrobinę farszu, zlep brzegi.
Rozgrzej olej i z obu stron usmaż placuszki na rumiano. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Najsmaczniejsze są na gorąco, z czerwonym barszczem. Do farszu zamiast pieczarek można użyć także suszonych leśnych grzybów.
Porcje 8 Przygot. 90 min Cena 0,90 zł Kalorie 364 kcalŹródło: Bella Relaks