Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki z niespodzianką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, cebulę zeszklij na łyżce oleju. Połącz mięso, cebulę, odciśniętą kajzerkę (możesz ją zemleć blenderem), jedno jajko, sól i pieprz. Masę wyrabiaj dłonią kilka minut. Jeśli będzie zbyt rzadka, dodaj kilka łyżek bułki tartej. Masa powinna być lekko zwarta.
Jaja włóż do rondelka z zimną wodą. Gotuj 10 minut od zagotowania. Zalej zimną wodą, obierz. Każde jajko obłóż mięsem, uformuj kulkę, obtocz w bułce tartej, smaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety posyp szczypiorkiem, podawaj z chlebem razowym, sałatą i pomidorem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień