Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z selera

Kotleciki z selera

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3330

Dodano: 02.03.2012

Odsłon: 9977

Idealne na piątkowy obiad - jarski kotlet dla mięsożerców ;)

Składniki

  • seler, 2-3 sztuki
  • mąka, bułka tarta, do obtaczania
  • jajko
  • olej, do smażenia
  • sól, pieprz, szczypta
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Seler obieramy i kroimy w plastry w lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Gdy ostygną obtaczamy je kolejno w mące, rozbełtanym jajku, a następnie bułce tartej.

  2. Tak przygotowane kotleciki pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a po zdjęciu z patelni kładziemy na papierowe serwetki żeby odsączyć olej.

  3. Takie kotleciki najlepiej przygotować trochę szybciej, bo najlepiej smakują, gdy trochę przestygną :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 06 marca 2012 Od dawna robie podobne kotleciki ,bardzo lubie selera i mnie smakuja ,warto spróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń