Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet mielony z pieczarkami.

Kotlet mielony z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1125 Ocena: 12460

Dodano:

Odsłon: 241

Kotlety mielone z pieczarkami podane z ziemniakami i surówką z pomidorków, szczypioru i śmietany.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Opłukane, osuszone mięso mielimy z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i majerankiem do smaku, dodajemy bułkę tartą i jajka, dokładnie wyrabiamy. Pieczarki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut od momentu zagotowania się wody. Ugotowane pieczarki studzimy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety wkładając do każdego po 2 pieczarki.

  2. Uformowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z pomidorków, szczypioru i śmietany.

  3. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pomidorów.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń