Do góry

Dania główne Przepis na:

KOTLETY DE VOLAILLE

KOTLETY DE VOLAILLE

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 36051

Ummm przepyszne :)

Składniki

  • piersi z kurczaka, połowa na jednego de volailla
  • ser żółty
  • olej, do głębokiego smażenia
  • mąka,bułka tarta i jajka, do opanierowania
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na kotlety.Posypać solą i pieprzem.

  2. Położyć po kawałku sera.

  3. Zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce.Spiąć za pomocą wykałaczek.

  4. Umieścić mąkę, jajko i bułkę tartą w oddzielnych talerzach. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej.

  5. Rozgrzać głęboki olej do temperatury 190 stopni i smażyć roladki. Piersi smażyć przez 8-10 minut lub do uzyskania złotej panierki.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marynka89 03 lipca 2011 prawdziwy de volaille nie ma ser tylko masło ewentualnie zioła w ostateczności, ale ten kotlecik też prezentuje się ciekawie

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 07 czerwca 2011 Pycha mam język do pasa, chyba dzisiaj też je zrobię

95 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czarne88 07 czerwca 2011 prawdziwy de volaille nie ma w sobie sera :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 07 czerwca 2011 Wygladaja oblednie!Ja jednak smaze ostatnio na klarowanym masle,chociaz wczesniej smazylam tak jak Ty w glebokim oleju.Niemniej na masle smaczniejsze,maja taki delikatny maslany posmak i sa delikatniejsze.
Uwielbiam to danie!

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń