Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety drobiowe ze szpinakiem

Kotlety drobiowe ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 299 Ocena: 4041

Dodano:

Odsłon: 922

odmiana dla typowego, panierowanego kotleta z piersi

Składniki

  • filety z piersi kurczaka 2 pojedyncze
  • szpinak
  • ser feta 1/2 opak
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1/2 szt
  • mąka pszenna
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. filety pokroić na 2 części, rozbić tłuczkiem, posypać sola i pieprzem, odstawić,
    2. na patelni rozgrzać olej, poddusić cebulę i czosnek, dodać szpinak, smażyć do miękkości, w razie potrzeby podlać wodą, dodać pokruszony ser, wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wystudzić,
    3. na rozłożone kotlety nakładać szpinak, złożyć na pół, można spiąć wykałaczką, panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń