Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Sezonowe" kotlety z pysznym dodatkiem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 255
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 255
Składniki
Mięso wymieszałem z przyprawami ,jajkiem i żółtkiem. Kajzerkę namoczyłem w mleku ,lekko odcisnąłem ,dokładnie wymieszałem z mięsem mielonym. Cukinię starłem na dużych oczkach ,odcisnąłem (by pozbyć się nadmiaru wody). Dodałem do mięsa ,wymieszałem. Zagęściłem bułką tartą ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Uformowałem kotlety. Smażyłem na rozgrzanym oleju z obu stron. Sos: Mąkę zasmażyłem z masłem ,dodałem posiekaną cebulę ,dusiłem i rozprowadziłem bulionem ,dodałem sok z cytryny i cukier. Zredukowałem do ulubionej gęstości.