Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone z fasolkową wkładką"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 750
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 750
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso włóż do miski, dodaj kajzerkę, cebulę i natkę, wbij jajko, przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób.
Fasolkę szparagową umyj, obetnij końcówki. Włóż do lekko osolonej wody, ugotuj. Odcedź, ostudź, przekrój na pół. Marchewki oczyść, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, pokrój w cienkie paski. Mokrą dłonią nabieraj porcje masy mięsnej, formując placuszki. Ułóż po kilka fasolek i paseczków marchewki, dokładnie zlep, formując owalne kotlety. Obtocz w bułce tartej.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, smaż 10-12 minut, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu. Kotle ty podaj z pozostałą jarzynką z wymieszanej fasolki szpara gowej i marchewki.Źródło: Chwila dla Ciebie