Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z kokosem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Mięso mielone włóż do miski i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Dodaj kolendrę, kurkumę i imbir.
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę, dodaj do mięsa. Dodaj jajka, sól i dokładnie wymieszaj.
Przykryj miskę i odstaw na 15-20 minut, żeby mięso odpoczęło. Masę ponownie wymieszaj. Formuj z mięsa niewielkie kotleciki, spłaszczaj je i panieruj ze wszystkich stron w mące.
Na dużej patelni rozgrzej mocno olej. Smaż na nim kotleciki na złoty kolor z obydwu stron.
Po zdjęciu z patelni układaj na papierowym ręczniku, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj kotlety na gorąco z pieczonymi ziemniakami i ostro-słodką salsą, np. z papryki i cebuli.
Czas przygotowania: 50 minut 628 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień