Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety Pożarskiego"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso opłucz, osusz, oddziel od kości. Bułkę zamocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z mięsem w maszynce do mielenia mięsa. Wyłóż do miski. Dwa żółtka oddziel od białek, białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli. Do mięsa dodaj dwa żółtka, koperek, ubite białka, sól i pieprz. Wymieszaj.
Na talerz wysyp mąkę, na drugim rozbij jajko, dodaj do niego łyżkę wody i tartą bułkę, dokładnie wymieszaj. Nabieraj łyżką masę, z pomocą drugiej łyżki formuj kotlety, obtaczaj w mące i jajku, kładź na rozgrzanym maśle.
Smaż z obu stron po 10 minut, podawaj z ma słem czosnkowym.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień