Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne

Kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 16

Smaczny pomysł na "Kotlety rybne"

Składniki

  • 80 dag filetów rybnych (np. dorsz
  • mintaj
  • morszczuk)
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • 4 jajka
  • 2 szklanki kruszonych płatków kukurydzianych
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • kilka gałązek koperku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Trzy jajka ugotować na twardo. Ryby rozmrozić, umyć i dokładnie osuszyć. Zemleć wraz z cebulą.

  2. Do zmielonej ryby dodać surowe jajko i bułkę tartą (tyle, ile potrzeba do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Doprawić solą i pieprzem. Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać, pokroić i dodać do masy rybnej. Wyrobić.

  3. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety. Panierować w płatkach kukurydzianych, kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć po kilka minut z każdej strony. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu. Udekorować gałązkami kopru, podawać z warzywami.

  4. ok. 50 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń