Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne

Przepis dnia 2009-03-02
Kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17799

Dodano:

Odsłon: 24558

Postne ale pyszne

Składniki

  • filety rybne (najlepiej z suma), 0,5 kg
  • bułka czerstwa namoczona w mleku, 1
  • żółtko, 1
  • masło, 1 dkg
  • sól, pieprz
  • jajo, 1
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać odciśniętą bułkę, żółtko, masło, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

  2. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką, najlepiej z kiszonej kapusty. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 09 lutego wiem ze to dawny przepis, ale mam male pytanie jako neofita, czy jak przepuszczasz rybe przez maszynke to drobne osci zostaja na sitku? wiem ze sum ich prawie nie ma ale nurtuje mnie ten temat, pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń