Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety ryżowe z serem i szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ryż ugotuj w 3/4 l osolonej wody. Osącz. Wymieszaj z jajkami, tartą bułką, pokruszoną bryndzą, pokrojonymi drobno listkami bazylii. Dopraw pieprzem i chili. Odstaw na 20 min.
Szpinak (jeśli jest świeży i listki są spore, pokrój je) podduś na maśle z czosnkiem. Dodaj do masy ryżowej. Uformuj kotlety. Usmaż je na rozgrzanym oleju. Możesz podać z pomidorami z solą, pieprzem i szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety