Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety schabowe pieczone z serem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 761
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 761
Składniki
Schab pokrój na jednakowej grubości plastry. Lekko rozbij, posyp z obydwu stron solą ziołową, pieprzem i majerankiem. Odstaw na 10 minut.
Marchewki oczyść, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Cebule obierz, pokrój na cienkie plasterki. Cukinię umyj, pokrój na plastry. Por oczyść, pokrój w półkrążki. Warzywa wymieszaj.
Naczynie żaroodporne wyłóż połową warzyw. Ułóż mięsne kotlety, posyp resztą warzyw, oprósz solą. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymie szaj z majonezem. Posmaruj warzywa. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posyp warzywa.
Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz około godziny. Na 5 minut przed koń cem pieczenia odkryj, by ser lekko się zarumienił.
Ułożone w naczyniu podlej około pół szklanki bulionu warzywnego. Dzięki temu mięso będzie soczyste a dodatkowo utworzy się więcej apetycznego sosu.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie