Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe w cieście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mięso umyj, osusz, potnij na 7 plastrów. Nożem lekko natnij w kilku miejscach krawędzie kotletów (aby się nie unosiły do góry). Delikatnie rozbij mięso, oprósz przyprawą do grilla. Wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.
Przygotuj ciasto ziemniaczane. Obierz ziemniaki, umyj. Zetrzyj je na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Masę lekko odciśnij z soku. Wsyp do niej przyprawę do ziemniaków, mąkę pszenną, wbij jajko. Dodaj posiekaną natkę. Przypraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i wyrób gładkie ciasto.
Każdy kotlet oblep ciastem. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor. Najpierw z jednej strony, potem z drugiej (smaż na wolnym ogniu, aby mięso w środku było miękkie).
Kotlety podaj z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Smaczne są także z gotowanym kalafiorem, polanym masłem ze zrumienioną bułeczką.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Bella Relaks