Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posiekane mięso z piersi kurczaka z czerwoną papryką. Do tego chrupiąca panierka z dodatkiem siemienia. Będziecie zachwyceni.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 441
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1295
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 441
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1295
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Składniki
Opłukane i osuszone mięso kroimy w cienkie paseczki i drobno siekamy. Jajko rozbijamy w misce doprawiamy solą, pieprzem, obiema paprykami, przyprawą kebab-gyros i sprasowanym czosnkiem. Do jajka wkładamy posiekane mięso, dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut do lodówki. Paprykę lekko obieramy ( może być też nie obierana ) kroimy w drobną kosteczkę. Do zamarynowanego mięsa dodajemy paprykę i 1/2 łyżeczki siemienia lnianego, mieszamy, potem łyżką nabieramy mięso i przekładamy na spodek z panierką. Masa jest dość luźna, dlatego najpierw dokładnie obtaczamy ją w panierce a dopiero potem dociskamy dłońmi, formując kotlety. Smażymy kilka minut z obu stron, na średnim ogniu .