Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza i lżejsza wersja kotletów mielonych. Smak i zapach jest niesamowity, gorąco polecam na piątkowy obiad.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Seler, marchewkę i ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty czosnku granulowanego. Dobrze odparować, utłuc i wystudzić. Do ziemniaków dodać roztrzepane jajko, majonez, przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. Każdy panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krótko smażymy z obu stron na złoty kolor.