Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w sosie jabłkowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Jabłko umyj, pozbaw gniazda nasiennego, pokrój w dużą kostkę. Mięso opłucz, osusz, oprósz solą. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Smaż kotlety po 2 min z każdej strony. Przełóż do piekarnika, dopiekaj 15 min w 100 st.
Ziemniaki obierz, ugotuj z solą do miękkości. Odlej. Wymieszaj 2 łyżki oleju z posiekanymi ziołami, polej ziemniaki. Na reszcie oleju przesmaż cebulę z jabłkiem. Wlej sok jabłkowy, duś 5 minut.
Dymkę opłucz, posiekaj. Powstały na patelni sos połącz z musztardą i kremówką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Upieczone kotlety i ziemniaki rozłóż na talerze, polej sosem, posyp dymką.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 540 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety