Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety z ryżem i marchewką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odlej.
Marchew obierz. Z jednej odkrój kilka cienkich długich plasterków i sparz je we wrzątku. Pozostałe marchewki zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Ostudzony ryż wsyp do miski. Dodaj starte warzywa, roztrzepane żółtka i dosyp bułkę tartą. Masę dopraw solą, pieprzem i kurkumą.
Uformuj małe kotlety i usmaż je na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe owiń dekoracyjnie pas- kami marchewki.
Danie serwuj z sosem wykonanym z majonezu wymieszanego z jogurtem, solą i pieprzem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV