Do góry

Desery Przepis na:

krem jaglany z malinami i karobem

krem jaglany z malinami i karobem

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2533

Dodano:

Odsłon: 513

Dlaczego warto mieć w lodówce ugotowaną kaszę jaglaną? 1. bo pochłania zapach ryby. 2. bo zdrowiejemy na sam jej widok. 3. bo w kilka chwil można zrobić super deser! 4. bo tak. Oczywiście odpowiedź d jest najpoprawniejsza na całym świecie, w każdym kręgu kulturowym. Zawsze i wszędzie. Ale tym razem niech będzie c. Proponuję: krem jaglany z karobem, malinami chili i kardamonem!

Składniki

  • 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • duża garść malin
  • 3-4 łyżki mleka sojowego
  • 1 łyżka stewii
  • 1 łyżka karobu
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1/4 łyżeczki kardamonu mielonego
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Stewię wsypuję do mleka i mieszam do rozpuszczenia. Wszystkie składniki umieszczam w blenderze. Miksuję do uzyskania jednolitej masy. Przekładam do rondla. Podgrzewam. Dekoruję mrożonymi malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń