Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem kalafiorowy z migdałami

Krem kalafiorowy z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Krem kalafiorowy z migdałami"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Por oczyść, pokrój. Pietruszkę obierz, umyj, pokrój. Kalafiora podziel na różyczki, oczyść. Bulion wlej do rondla, włóż warzywa, gotuj do miękkości. Zmiksuj.

  2. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Dodaj do kremu. Koperek umyj, osusz, posiekaj. Posyp krem, udekoruj żurawiną.

  3. Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 4, cena za porcję 2,40 zł.

  4. Przepis przysłała Ewa Wolniewicz z Żyrardowa

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń