Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem kalafiorowy z migdałami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 271
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 271
Składniki
Por oczyść, pokrój. Pietruszkę obierz, umyj, pokrój. Kalafiora podziel na różyczki, oczyść. Bulion wlej do rondla, włóż warzywa, gotuj do miękkości. Zmiksuj.
Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Dodaj do kremu. Koperek umyj, osusz, posiekaj. Posyp krem, udekoruj żurawiną.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 4, cena za porcję 2,40 zł.
Przepis przysłała Ewa Wolniewicz z Żyrardowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie