Do góry

Zupy Przepis na:

Krem szczawiowo miętowy

Krem szczawiowo miętowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1027

Dodano:

Odsłon: 104

Zupa szczawiowa w trochę innym wydaniu bo w formie kremu i z lekką nutą mięty. Zupa jest prosta i szybka do zrobienia. Nie zalecam tyko długo przesmażać szczawiu bo traci kolor.

Składniki

  • 1 cebula duża
  • 3 ziemniaki
  • 3 garście szczawiu
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • sól, pieprz
  • 3 gałązki mięty
  • 1/3 szklanki śmietany słodkiej
  • olej do smażenia
  • 3 jajka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szczaw dokładnie przebieram i płuczę. Osączam z wody. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do niej obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie.Szczaw przesmażam chwilę na patelni. Dodaję do ziemniaków i miksuję blenderem. Dodaję listki mięty i dalej miksuję. Na końcu dolewam śmietanę. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jajkiem ugotowanym.
    .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń