Do góry

Desery Przepis na:

Krem truskawkowy w czekoladzie

Krem truskawkowy w czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 1377

Czekoladowe miseczki napełnione owocowym kremem - pokusa,której trudno się oprzeć. :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać na kawałki i stopić w kąpieli wodnej. Po dwie foremki wstawić jedna w drugą i wysmarować wewnętrzną foremkę grubą warstwą czekolady. Zachowają swój kształt jeśli wstawi się je do form metalowych lub do blaszki na muffinki. Odczekać, aż czekolada zastygnie, po czym delikatnie oddzielić ją od papieru.

  2. Foremki napełnić kremem na krótko przed podaniem. Przybrać listkami mięty i ustawić na półmisku lub talerzach. Z podanych składników wychodzi 8 "babeczek"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 07 czerwca 2011 Wow, musi wyglądać świetnie :) Pomysł na foremki: bombowy!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

disgust 15 maja 2011 bardzo ciekawy przepis:) brkuje tylko.... zdjęcia ;]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń