Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowo serowy kalafior
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 301
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15019
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2992
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 301
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15019
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2992
Składniki
Kalafiora dokładnie płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy do bulionu drobiowego i gotujemy 40 min. Cebulę kroimy w kostkę resztę warzyw (oprócz czosnku) na drobne kawałki. Podsmażamy razem na oliwie tak aby warzywa i cebula się zrumieniły. Wkładamy je do bulionu i gotujemy ok. godziny. Dodajemy przyprawy, śmietanę, masło i ser blue. Dokładnie miksujemy. Przed podaniem zupy przygotowujemy pieczywo-skrapiamy oliwą, rumienimy na patelni grillowej lub w piekarniku i nacieramy czosnkiem. Zupę podajemy posypaną tartym parmezanem i udekorowaną kleksem kwaśniej śmietany.