Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowo serowy kalafior
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13294
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 507
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9874
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13294
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 507
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9874
Składniki
Kalafiora dokładnie płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy do bulionu drobiowego i gotujemy 40 min. Cebulę kroimy w kostkę resztę warzyw (oprócz czosnku) na drobne kawałki. Podsmażamy razem na oliwie tak aby warzywa i cebula się zrumieniły. Wkładamy je do bulionu i gotujemy ok. godziny. Dodajemy przyprawy, śmietanę, masło i ser blue. Dokładnie miksujemy. Przed podaniem zupy przygotowujemy pieczywo-skrapiamy oliwą, rumienimy na patelni grillowej lub w piekarniku i nacieramy czosnkiem. Zupę podajemy posypaną tartym parmezanem i udekorowaną kleksem kwaśniej śmietany.