Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem z łososia z szaszłykami

Krem z łososia z szaszłykami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Krem z łososia z szaszłykami"

Składniki

  • 50 dag łososia
  • 1
  • 5 l wywaru z warzyw
  • cytryna
  • 2 łyżki masła
  • koperek l pieprz
  • sól
  • 4 łyżki śmietany Na naleśniki: szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • kilka plastrów wędzonego łososia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę umyj, pokrój w kostkę i zalej gorącym wywarem. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Całość dokładnie zmiksuj. Do wywaru warzywno-rybnego dodaj masło, sok wyciśnięty z cytryny, sól oraz pieprz do smaku. Gotuj jeszcze chwilę.

  2. Następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Mleko, mąkę, jajko i szczyptę soli dokładnie połącz.

  3. Usmaż 5 naleśników. Odłóż do wystudzenia. Na każdy naleśnik połóż cienki kawałek wędzonego łososia. Ciasto zwiń i włóż do lodówki, żeby łatwiej się kroiło. Gdy się schłodzi, każdy naleśnik pokrój na 2,5 centymetrowe kawałki i ponadziewaj na patyczki do szaszłyków.

  4. Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, posyp koperkiem i włóż szaszłyki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń