Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z zielonego groszku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę, włóż do garnka, dodaj masło, smaż 5 minut, cały czas mieszając. Zalej 1,5 litra wrzątku, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 20 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 20 minut. Możesz dodać szczyptę przyprawy do zup.
Groszek osącz z zalewy na sitku, dodaj do zupy (zostaw kilka łyżeczek), gotuj 10 minut. Z zupy wyjmij kilka marchewek, seler, pietruszkę, listek i ziele. Zupę zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sito. Podawaj ją w miseczkach, udekorowaną łyżeczką zielonego groszku i pokrojoną marchewką. Możesz też podawać zupę z uprażonymi pestkami dyni lub migdałami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień