Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa kalafiorówka z pesto"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 436
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 436
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ok. 1/3 z nich pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej łyżeczkę oleju, zeszklij na nim cebulę. Wlej 540 ml bulionu, dodaj różyczki kalafiora. Gotuj ok. 20 minut. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Migdały posiekaj, zrumień na suchej patelni.
Natkę zmiksuj z 60 ml bulionu, migdałami i skórką z cytryny. Pesto przypraw solą i pieprzem. Do gotującego się kalafiora dolej mleko. Całość zmiksuj, wrzuć serek. Zupę gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Pozostały kalafior zrumień na reszcie oleju. Makaron odcedź, osącz, włóż do miseczek. Dodaj podsmażony kalafior. Zalej zupą. Udekoruj kleksami pesto.Źródło: Tina