Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na ostro. Przepis na ok. 1,5 L zupy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Gdy się podsmaży dorzucamy czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony w kawałki miąższ z dyni oraz pokrojoną paprykę. Chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Przyprawiamy, dodajemy jogurt i blendujemy na krem. Zupa jest dość ostra, rozgrzewająca. Polecam. Ja przed podaniem posypałam ziarnami słonecznika i pestkami dyni.