Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa rybna"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 516
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 516
Składniki
Pora oczyścić, umyć, posiekać (zielone liście odrzucić). Ziemniaki i selera obrać, umyć, pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić warzywa i mieszając, przesmażyć na małym ogniu.
Dolać gorący bulion, dorzucić listek laurowy, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 minut, do miękkości warzyw.
Rybę umyć, dodać do rondla, gotować ok. 10 minut. Wyjąć listek laurowy, odłożyć kilka kawałków ryby i zmiksować zupę na gładki krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, zaciągnąć śmietaną. Udekorować kawałkami ryby, papryką i natką.
Zupę podawaj z ziołowymi grzankami. Kromki chleba tostowego pokrój na trójkąty, zrumień na maśle z czosnkiem, posyp siekaną natką.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium