Do góry

Dania główne Przepis na:

Kremowe szpinakowe nalesniki.

Kremowe szpinakowe nalesniki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 10221

Dzisiaj mialam maly dylemat, co zrobic na obiad...i prosze bardzo co z tego dylematu wyszlo. :)

Składniki

  • 125 g swiezego szpinaku
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 100 ml gazowanej wody mineralnej
  • sol, 2 lyzki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 200 g serka kremowego o smaku pomidory bazylia
  • 2 lyzki gestej smietany
  • 1 lyzka masla
  • 140 g maki
  • 200 ml mleka
  • 100 ml smietany
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak umyc i posiekac. Z 130 g maki, jaja, 200 ml mleka, 100 ml wody mineralnej gazowanej i 1/2 lyzeczki soli zrobic ciasto nalesnikowe i dodac do niego pokrojony szpinak. Na rozgrzanym oleju usmazyc 4 nalesniki.

  2. Papryke i cebule drobno pokroic i podsmazyc na patelni. Odstawic na chwile by ostyglo i dodac 100 g serka kremowego, 2 lyzki gestej smietany, pieprz do smaku

  3. Przygotowanym kremem smarowac nalesniki.

  4. I ukladac je ciasno obok siebie.

  5. Lyzke masla podgrzac na patelini, dodac 10 g maki i zrobic zasmazke. Jak najszybciej dodac 200 ml mlka i 100 ml smietany. dodac pozostale 100 g serka kremowego i poczekac az sie rozpusci. Dodac soli i pieprzu do smaku.

  6. Tak przygotowanym sosem zalac nalesniki i wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec okolo 10-15 Minut na termoobiegu 140 stopni ciepla.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń