Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki na złoto

Krewetki na złoto

Autor: oliwia101

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano: 28.11.2011

Odsłon: 1549

Proste w przygotowaniu!:)

Składniki

  • 25 dog obranych krewetek
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • 2 jajka
  • 7 dag mąki ziemniacanej
  • 1l oleju roślinnego
  • sałat łowiasta
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki umyć i osuszyć,zamarynować w soli,pieprzu oraz w winie.

  2. Jajka roztrzepać,dodać do nich mąkę ziemnaczaną,dokładnie wymieszać.

  3. Krewetki obtoczyć w powstałym cieście.

  4. Litr oleju rozgrzać na patelni,krewetki wrzucać i przewracając,smażyć około 2 minuty,aż staną się chrupiące i złote.

  5. Podawać na listkach sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń