Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-05-2017
Rozpływa się w ustach
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7047
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5417
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2681
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7047
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5417
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2681
Składniki
Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Mniejszą część ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozprowadzić równomiernie i przyklepać. Wstawiamy do pieca i podpiekamy na złoto przez około 20 min.
Myjemy rabarbar, łodygi kroimy w 1 cm kostkę. Zasypujemy 4 łyżkami cukru i odstawiamy.
Gdy spód już wystygnie, ubijamy białka, stopniowo dodając cukry. Cały czas ubijamy na wysokich obrotach. Następnie powoli dodajemy budyniowy proszek, ciągle miksując. Zmniejszamy obroty i wlewamy wąską strużką olej, nie przerywając miksowania. Miksujemy chwilę, aż wszystkie składniki pianki się połączą. Ponownie rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Budyniową piankę wykładamy na podpieczony spód. Następnie układamy rabarbar. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto. Pieczemy około 30-40 min na złoto. Po ostygnięciu można posypać wierzch cukrem pudrem. SMACZNEGO