Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis do którego nie potrzebujemy ani umiejętności kulinarnych ani miksera. Podstawową miarką jest tutaj kubeczek (wymyty i osuszony) po jogurcie naturalnym 180 gramowym. Ale uwaga! Jogurt, jaja i olej muszą być w temperaturze pokojowej !! Jeśli chcecie upiec je w dużej foremce (25x35) musicie podwoić składniki.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3717
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3717
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 159
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Do miski wlewamy jogurt naturalny, kubeczek myjemy dokładnie. Do jogurtu wlewamy również olej, wbijamy całe jaja i wsypujemy oba cukry, mieszamy energicznie trzepaczką rózgową lub łyżką do wymieszania składników (nie za długo). Następnie na dwie tury wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy do połączenia składników. Blaszkę o boku 20 cm lub tortownicę 22 - 24 cm wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszą manną, wylewamy ciasto, układamy a nim owoce. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 50 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Jeszcze ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.