Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny kulebiak z farszem z kurek.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Składniki
Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju. Dodać posiekane grzyby, sól i pieprz. Dusić ok. 20 minut. Ostudzić.
Dodać bułkę tartą oraz jajko. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić je na pół godziny do lodówki.
Rozwałkować. Nałożyć wzdłuż ciasta nadzienie, zawinąć brzegi, nadając całości podłużny kształt. Posmarować jajkiem, piec ok. 30 minut.