Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuleczki utopione w sosie serowo – porowym

Kuleczki utopione w sosie serowo – porowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1405

Dodano:

Odsłon: 368

Dziś proponuje kotleciki mielone połączone z sosem serowa – porowym z dodatkiem warzyw podane z makaronem.

Składniki

  • Składniki na kotlety:
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Cebula biała
  • Paprykę ostrą
  • 2 łyżki musztardy
  • Jajko
  • 1 łyżka majeranku
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Składniki na sos porowo serowy:
  • Kostka rosołowa
  • 2 serki topione Hochland
  • 1 por
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • 3 duże ogórki kiszone.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso przekładamy do miski.

  2. 2. Dodajemy jajko.

  3. 3. Następnie cebulę obraną i pokrojoną w kostkę oraz musztardę.

  4. 4. Bułkę tartą.

  5. 5. Majeranek oraz sól i pieprz, paprykę.

  6. 6. Dokładnie mieszamy.

  7. 7. Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron.

  8. 8. Usmażone kotlety układamy w naczyniu.

  9. 9. Pora kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju.

  10. 10. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pora.

  11. 11. Tą samą czynność wykonujemy z ogórkiem.

  12. 12. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową, podlewamy 1/2 szk. wody i prużymy do chwili kiedy warzywa będą miękkie.

  13. 13. Na koniec dodajemy serki i gotujemy aż się rozpuszczą.

  14. 14. Sosem polewamy kotlety.
    15. Podajemy z makaronem.
    16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń