Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki czekoladowo - kokosowe

Kulki czekoladowo - kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 185

Dodano:

Odsłon: 41172

Kulki są słodkie i szybko je się robi (bez pieczenia) są więc idealne na szybką słodką przekąskę lub na stół dla gości.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć margarynę z cukrem z dodatkiem cukru waniliowego. Dodać żółtka.

  2. Herbatniki drobno pokruszyć i dodać do masy. Dalej ucierać.

  3. Następnie dodać kakao. (Można również dodać łyżeczkę alkoholu jeśli ktoś lubi).

  4. Wszystkie składniki wymieszać. Następnie formować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych. (Można również obtaczać w innych składnikach jak orzechy, posypka czekoladowa itp)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kryska 20 stycznia 2010 ja zamiast masla dodaje mleko skondensowane slodzone,bez cukru i zamiast kakao roztopiona czekolada i koniecznie rum

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 20 stycznia 2010 A ja też robię podobne, bez żółtek.. pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gateshead79 20 stycznia 2010 u mnie sa znane takie same, tylko z alkoholem, moze byc po prostu kilka lyzek wodki, maslo zamiast margaryny i bez zoltek. wygladaja tak samo :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 stycznia 2010 Ślicznie wyglądają i na pewno zrobię. Są już w ulubionych. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń