Do góry

Desery Przepis na:

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem ekspandowanym

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem ekspandowanym

Autor: jolao

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 441

Dodano: 14.06.2018

Odsłon: 81

Szybki w przygotowaniu deser z użyciem niewielu składników. Zapewniam, że dzieci oszaleją na punkcie tych smakowitych kulek.

Składniki

  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 50 g chałwy dobrej jakości (może być domowa)
  • 50 g amarantusa ekspandowanego
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobne kawałki.

    Zalewamy sokiem pomarańczowym i podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż utworzą mus.

    Do ciepłego musu jabłkowego dodajemy pokruszoną chałwę i dokładnie razem mieszamy. Studzimy.

    Masę łączymy z amarantusem, formujemy kuleczki i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń