Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam pierwszy raz, ale nie ostatni:) Bardzo smaczne, sycące i kolorowe danie. W przepisie, który dostałam, były trzy kolory papryk, akurat nie było w sklepie zielonej,więc kupiłam zieloną fasolkę. Dodałam od siebie też marchewkę i kalafiora:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Pierś kroimy w paseczki
Obtaczamy w curry (wsypujemy całe opakowanie), odstawiamy na pół godziny do lodówki
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju i odkładamy do rondelka
Zuzia wolała wieprzowinkę :D
Cebulę kroimy, szklimy na maśle i odkładamy
papryki kroimy w paseczki
moja papryka była niezadowolona :)
paprykę podsmażamy na maśle i odkładamy do rondelka
To samo robimy z marchewką, fasolką i kalafiorem
Wszystkie składniki mieszamy w rondelku i podlewamy nieco wodą, dusimy do zmięknięcia warzyw,ok 20 min.
Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe oraz śmietanę, solimy i gotujemy jeszcze chwilkę. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Smacznego:)