Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre i proste danie ja robie z żeberkami wcześniej zamarynowanymi PyChA
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Kurczaka lub żeberka podsmazyć na oleju (kurczak powinien wcześniej zostać zamarynowany w soli i pieprzu). Po obsmażeniu przełożyć do dugiego naczynia, w którym wcześniej została zeszklona cebulka i została dodana kiszona kapusta. Ułożyć na tym kurczaka lub żeberka i zalac wszystko 2 szklankami rosołku (bulionu). Dodajemy majeranku, soli i pieprzu wg uznania i paprykę wraz z majerankiem (majeranku niewiele!). Wszystko gotować ok. godziny, podlewając od czasu do czasu wodą, aby nie wyparowało nasze danie. Kiedy wszystko nabierze apetycznego smaku i zapachu, dodać śmietanę. Można dodać zielony marynowany pieprz, jeśli ktoś lubi.