Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak na butelce

Kurczak na butelce

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 7235

Kurka w piwku ;)

Składniki

  • kurczak
  • piwo w butelce
  • ulubione przyprawy
  • czosnek
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka dokładnie umyć, natrzeć przyprawami, dodać do środka czosnek (na wierzchu się spali i będzie gorzki) i odstawić na godzinę.
    Butelkę zanurzyć na chwilę w wodzie i usunąć etykietę.
    Otworzyć piwo i nadziać kurczaka na butelkę tak, by jej szyjka wyszła przez szyję kurczaka.
    Blaszkę z kurczakiem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1,5h.
    Dzięki parującemu z butelki piwu kurczak będzie cudownie soczysty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kb52 07 czerwca 2014 Kurczak jest bardziej soczysty jak cała butelka jest w nim. Nie koniecznie musi być piwo, może być woda. jednak osobiście też wolę piwo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń