Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony na butelce

Kurczak pieczony na butelce

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3136

Dodano: 10.09.2011

Odsłon: 14599

pyszny kurczak o soczystym miesku.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kurczaka dobrze wypłukać, osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami.

  2. Nabić kurczaka na butelke z piwem (otwartą) i wstawić do piekarnika. Piec kuraka do miękkosci.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 września 2012 Pyszny taki kurczak , spróbuj też zamiast na butelce to na otwartej puszce piwa - smak taki sam ,a jest bardziej stabilniejszy ( wcześniej puszkę z piwem spażyć - nie ma obawy farba nie zejdzie - robiliśmy wiele razy )
Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lena79 11 września 2011 Podejrzewam że to nie kurczak się przypalił tylko przyprawy którymi jest natarty
Kurczaka tym sposobem robię od lat,czasem na butelce z piwem czasem z wodą a z przypraw używam tylko słodką paprykę ,lub przyprawę do kurczaka.
kurczak jest PRZEPYSZNY.!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 11 września 2011 Musi być bardzo smaczny, słyszałam o takim sposobie, ale jeszcze nie piekłam w ten sposób. Trzeba będzie się odważyć.
Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

migotka123 10 września 2011 robi taki mój wujek,jest pyszny, ale ten chyba się trochę przypalił?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń