Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po meksykańsku z ryżem

Kurczak po meksykańsku z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 913

Dodano:

Odsłon: 14207

Szybko, łatwo i bardzo sycąco :)

Składniki

  • Ryż w woreczkach, 1 kartonik
  • filet z kurczaka, 2 pojedyncze sztuki
  • kukurydza w puszce, 1 opak.
  • fasola czerwona, 1 opak.
  • pomidory, 1 puszka lub 3 świeże
  • przyprawa meksykańska lub fix do kurczaka po meksykańsku, 1 szt.
  • śmietana do zup i sosów, 1/3 szkl.
  • olej, 4 łyżki
  • sól
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać kukurydzę, fasolę i pomidory (jeśli świeże to sparzone i obrane ze skóry oraz pokrojone na kawałki). Dodać śmietanę i jeśli danie jest jeszcze bardzo gęste to odrobinę wody. Na końcu dodać przyprawę lub fix, doprawić solą. Dusić razem ok. 10 min. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 13 maja 2010 Parę razy robiłam podobne, ale bez śmietany :) smaczne i nieskomplikowane danie, polecam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń