Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na danie rodem z Portugalii. Soczyste danie jednogarnkowe na pewno Wam się spodoba. Zamiast Madery, można użyć Porto.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 58
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 697
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 58
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 697
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Kurczaka obsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy na talerz. Olej zlewamy, wlewamy maderę, czerwone wino, zagotowujemy, dokładnie mieszamy z pomidorami, sokiem, ziemniakami ( pokrojone na większe kawałki) i fasolką, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy kurczaka, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 40 min (od czasu do czasu mieszamy), pod koniec dodajemy zielone oliwki. Podajemy od razu po przygotowaniu.