Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak "po chińsku"

Kurczak po chińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1362

Dodano:

Odsłon: 12693

Bardzo łatwe, szybkie i smaczne :)) Można zabrać do pracy, zrobić na imprezę lub zwyczajnie na obiad:)

Składniki

  • pierś z kurczaka, jedna podwójna
  • mrożonka chińska, 2 paczki
  • ryż, 2-3 woreczki
  • Fix do potrwa chińskich
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.

  2. Kiedy mięso będzie gotowe wrzucamy mrożone warzywa i dusimy pod przykryciem, do czasu aż będą gotowe. W między czasie, w osobnym garnku gotujemy ryż.

  3. Kiedy warzywa będą gotowe dodajemy Fix do potraw chińskich (tu mi się pewnie dostanie po głowie, ale cóż... ja lubię i uważam, że nadaje smkau:)) i chwilę gotujemy. Dodajemy ryż, ewentualnie doprawiamy solą, sosem sojowym i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monika87 10 stycznia 2013 Mooniaa ten przepis widocznie nie jest dla Ciebie. Dla innych może się okazać dobrym na bardzo szybki obiad ;) Można oczywiście bawić się w krojenie świeżych warzywek, co oczywiście nada lepszy i inny smak potrawie, ale nie o to mi chodziło.. Jak zjesz raz na jakiś czas "coś z torebki" nie umrzesz.. a możesz zaoszczędzić czas na inne przyjemności.. Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mooniaa 10 stycznia 2013 Ten przepis to chyba jakiś żart... Coś z cyklu "Jak zrobić obiad z torebki" nie jest przepisem kulinarnym....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń